Zorgen om huurstijging tijdens Coronacrisis

Veel huurders maken zich zorgen over het niet kunnen betalen van de huur, omdat ze bang zijn door de Coronacrisis met een inkomensval te maken te krijgen.

We krijgen dan ook veel vragen over de jaarlijkse huurverhoging voor dit jaar.

Beperk de huurstijging

Als Woonbond dringen wij ook aan op sterke matiging van de huurverhogingen, in een periode waarin voor veel mensen de inkomsten kelderen. We deden vandaag een oproep aan de  Tweede Kamer om het wettelijk plafond van inflatie + 2,5% tijdelijk te verlagen. Alleen een lager wettelijk plafond garandeert dat er per 1 juli geen huurverhogingen van 5,1% gevraagd kunnen worden.

Stop uitzettingen en beindiging tijdelijke contracten

De Woonbond is de afgelopen weken in gesprek met verhuurkoepels van corporaties en commerciële verhuurders. We zien veel bereidheid om huisuitzettingen en incassotrajecten bij huurachterstand te staken. Woonbonddirecteur Paulus Jansen: ‘Als Woonbond denken we toch dat het van belang is om voor deze twee maatregelen een wettelijk slot op de deur te hebben, aangezien meer dan de helft van de commerciële huurwoningen eigendom zijn van partijen die geen lid zijn van een brancheorganisatie. Daar stuurden we eerder al een brief over aan de minister.’

Veelgestelde vragen

Om huurders een overzicht te bieden van maatregelen in de huursector, hebben we een artikel met veelgestelde vragen gemaakt. Via dat artikel proberen we huurders zo goed mogelijk op de hoogte te houden van ontwikkelingen en maatregelen die van belang zijn voor huurders gedurende de Coronacrisis.

Bron: woonbond.nl