Wees op tijd met bezwaar tegen WOZ-waarde

Wilt u bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw huurwoning? Dat moet binnen zes weken nadat u bericht kreeg over de WOZ-waarde.   

Huurt u een sociale huurwoning, of was uw huurprijs niet-geliberaliseerd op het moment dat u ging huren?  Dan wilt u misschien bezwaar maken tegen de nieuwe WOZ-waarde die uw gemeente voor uw woning heeft vastgesteld. Het is belangrijk om uw bezwaar op tijd in te sturen.

Tegen welke WOZ-waarde bezwaar maken?

In 2020 kunt u bezwaar maken tegen de WOZ-waarde met peildatum 1 januari 2019. De gemeente stuurde u (papieren of digitale) post over de gemeentelijke heffingen die u in 2020 moet betalen, zoals afvalstofheffing. In dat bericht staat ook wat de laatst vastgestelde WOZ-waarde van uw woning is: de waarde met peildatum 1 januari 2019.

WOZ-waarde online opzoeken

De WOZ-waarde van uw woning valt ook online op te zoeken. Ga daarvoor naar wozwaardeloket.nl en voer uw adres in. Vindt u dan een WOZ-waarde met peildatum 1 januari 2019? Dan moet u inmiddels bericht hebben gekregen over die WOZ-waarde. Is dat niet zo? Neem dan contact op met uw gemeente als u bezwaar wilt maken.

Zes weken om bezwaar te maken

Voor het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde hebt u zes weken de tijd, gerekend vanaf het moment dat u bericht kreeg over de WOZ-waarde. 

Waarom en hoe bezwaar maken?

De Woonbond heeft op een rijtje gezet waarom het zinvol kan zijn om bezwaar te maken en waar u als huurder op moet letten. Ook is er een gratis modelbrief voor het maken van bezwaar. Huurders die lid zijn van de Woonbond kunnen met vragen ook terecht bij de Huurderslijn.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: