Voedselbank in nood!

In Gorinchem is er een stijgend aantal mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank. De Coronacrisis heeft die toeloop versterkt. En door diezelfde crisis kan de voedselbank de nodige acties bij supermarkten niet uitvoeren. Dus trekken ze nu aan de bel, en HP6 als deel van de samenleving steunt hen hier bij. Daarom ook onze dringende oproep: Kunt u wat missen? Doneer dan op de site van de Voedselbank of op de GoFundMe pagina. Zie hieronder de oproep van de Voedselbank.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

De corona crisis slaat hard om zich heen. Ook in onze stad verliezen mensen hun baan en komen in grote onzekerheid terecht.
Een groot aantal mensen weten de weg naar de voedselbank te vinden en krijgen wekelijks een pakket. De afgelopen maanden is, mede door de crisis, het aantal gezinnen dat een pakket nodig heeft sterk toegenomen. Dit betekent dat we veel meer pakketten uitgeven maar ook veel meer producten nodig hebben.

Helaas kon door de toenemende besmettingen de geplande actie bij een supermarkt niet doorgaan. Hierdoor dreigen nu tekorten. Maar gelukkig is Gorinchem de stad van tolerantie en zijn we altijd bereid elkaar te helpen. En dat kan nu. We zijn een crowdfunding actie gestart en de eerste donaties zijn binnen. Maar het is nog niet genoeg.

Tijdens de vorige voedselbankactie bij supermarkten haalden we bijna € 8.000,00 op. Daarom hebben wij het doelbedrag gezet op € 10.000,00. Hiervoor willen wij producten kopen die langer houdbaar zijn en normaliter niet wekelijks kunnen worden opgehaald bij de lokale supermarkten zoals koffie, thee, broodbeleg, suiker, pasta’s etc. Ook is het streven om voor de komende feestdagen een mooi pakket voor onze klanten samen te stellen.

Wij weten zeker dat dit doelbedrag haalbaar is in onze mooie, tolerante en sociale stad. Wilt u ook doneren? Dat kan via deze crowdfundingsactie: GoFundMe Of via de link op onze website  www.voedselbankgorinchem.nl

Bedankt voor wat u wilt doen!

U vindt de voedselbank ook op Facebook.