Studenten ‘melkkoe’ voor Camelot

Antikraakbedrijf Camelot ontwikkelt en verhuurt sinds kort ook studentenwoningen. Studenten lopen er alleen tegen hoge extra kosten aan.

De Stentor had onlangs uitgebreid aandacht voor de containerwoningen in Deventer, waar Camelot de rekeningen hoog opstapelt voor de studenten.

Hoge borg
Studenten die er willen wonen, betalen onder meer tweeduizend euro borg. Ook moeten ze zo’n tweehonderd euro betalen voor gebruik van de webportal MyCastle. Een waarborgsom kan door de verhuurder worden ingehouden als de huurder vertrekt met een huurachterstand of wanneer er schade aan de woonruimte is die hersteld moet worden.

Een waarborgsom moet juridisch gezien moet een ‘redelijk’ bedrag zijn  en tweeduizend euro voor een studentenwoning is wel aan de erg hoge kant, reageert de Woonbond in de Stentor.

Ook van de verplichte afname van linnen, bestek en potten en pannen is de Woonbond geen voorstander. Studenten kunnen die zaken prima zelf aanschaffen.

Mycastle
Studenten moeten betalen om gebruik te maken van ‘Mycastle’, de digitale omgeving waarmee ze contact onderhouden met Camelot. Mycastle is ‘een absolute melkkoe,’ zegt Gert Jan Bakker, consulent van het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag in Amsterdam bij stichting Woon!. Bakker: ‘Camelot verdient veel geld over de ruggen van kwetsbare huurders.’ Ook in Amsterdam lopen studenten hier tegenaan. Woon! is daarom een procedure gestart bij de Autoriteit Consument en Markt.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com

Gerelateerd: