Studente opgesloten in kamer

Groninger huurbaas Wim de Vries liet een huurster opsluiten in haar kamer.
De verhuurder liet een klusjesman de deur van de kamer dichtschroeven, terwijl de studente nog in de kamer was, schrijft weblog Sikkom. De politie heeft de huurster uiteindelijk uit de kamer bevrijd. De politie maakte foto’s van de schroeven en de studente deed aangifte van opzettelijke vrijheidsberoving.

Intimidatie
De Vries is een van de grotere vastgoedeigenaren in Groningen. Sikkom doet al langer onderzoek naar misstanden in de huursector in Groningen en schrijft dat De Vries vaker over de schreef gaat. Zo stal hij de laptop van een student, die pas terug werd gegeven nadat de jongen een klacht introk die hij had ingediend bij de Huurcommissie. De student maakte stiekem een filmpje van de overhandiging van de laptop en deed aangifte van chantage, intimidatie, huisvredebreuk en diefstal. Ondanks het filmpje werd de zaak door het Openbaar Ministerie geseponeerd.

Betere aanpak huisjesmelkers
Helaas zijn er vaak problemen met intimidatie door huisjesmelkers. Dat maakt het voor huurders moeilijk om werk te maken van achterstallig onderhoud of torenhoge huurprijzen. De Woonbond pleit dan ook al geruime tijd voor meer mogelijkheden om huisjesmelkers aan te pakken en voor betere bescherming van huurders.

Minister Ollongren heeft in de Tweede Kamer beloofd nog voor de zomer met een plan van aanpak te komen. In een Kamerdebat gaf zij aan na te denken over een ‘ambtshalve gang naar de Huurcommissie’, waarbij de aanklacht niet noodzakelijk van een huurder afkomstig hoeft te zijn. Dit zou huurders tegen intimidatie kunnen beschermen.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com

Gerelateerd
Kampeeractie tegen woningnood