Sprankelend programma Huurdersfestival

Het programma van het Huurdersfestival op zaterdag 29 september staat nu online. Er valt ontzettend veel te leren, discussiëren, netwerken, zien en lachen. Kom ook naar het Huurdersfestival!

De Rijtuigenloods in Amersfoort staat 29 september bol van de inspiratie voor huurders. Laat u bijvoorbeeld inspireren door de laatste technologische ontwikkelingen en toepassingen voor wonen door studenten van de Hogeschool Utrecht. Of loop door het winnende ontwerp van studenten van de TU Delft die een doorsnee Nederlands jaren zestig rijtjeshuis renoveerden naar energieneutraal.

Ga met Tweede Kamerleden in gesprek
Ga in gesprek met verschillende Tweede Kamerleden en met beleidsadviseurs van de Woonbond. Of meng je in het debat naar aanleiding van de controverse over het ‘Manifest passend wonen’: is de sociale huursector een tijdelijke voorziening of volwaardig woningmarktsegment? Even geen zin in politiek? Luister dan met de makers van het televisieprogramma ‘Zomaar een gast’ naar de mooiste verhalen van huurders. Of vertel je eigen verhaal.

Kickstart vernieuwing van je huurdersclub
Doe een mini cursus smartphone-fotografie en leer over slimme beeldmarketing van een professionele fotograaf. Maak een kickstart met het vernieuwen en versterken van je eigen huurdersorganisatie. Leer nog beter actievoeren en bedenk zelf nieuwe actie-ideeën. En kijk door de ogen van geëngageerde jongeren zelf naar hoe zij jongeren betrekken bij actie.

Tackel pittige vraagstukken
Win of leer! In de Huurderslijn-Quiz over wat de belangrijkste vragen zijn die dagelijks telefonisch binnenkomen bij de Woonbond. Of in de Vrije-Sector-Quiz wat huurders in de vrije sector parten speelt. Leer ook over hoe je kunt meehelpen aan een dementievriendelijke buurt en wat de meest duurzame manier is om burenruzies of woonoverlast op te lossen.

Netwerk en struin over de festivalmarkt
Ook op de festivalmarkt kun je je hart ophalen. Breng een bezoekje aan een mobiel, dynamisch en duurzaam tiny house. Check, plan, spaar en bewaar met de budgettips van het Nibud. Kom kennismaken met HO+ personeelsdiensten. Leer slimmer omgaan met voorzieningen, zoals minimaregelingen en de aangifte inkomstenbelasting. En laat je inspireren in de WoonWijzerWinkel met allerlei oplossingen om duurzaam te wonen.

Muziek, catering en cabaret
Zoals het een festival betaamt staan er natuurlijk ook muziek, cabaret en lekker eten en drinken op het programma. Aan het eind van het festival is er aandacht voor een nieuw meldpunt van de Woonbond: ‘Energiealarm! Mijn rekening moet omlaag.’ Ook komt er een goedlachse dame op bezoek. Tineke Schouten kruipt in de rol van huurder, een wel heel bijzondere buurtbewoner…

Neem een kijkje in het festivalprogramma op www.huurdersfestival.nl en meld je aan! Dat kan t/m 22 september via het online registratieformulier. De eigen bijdrage voor het festival bedraagt 25 euro per deelnemer, dat is inclusief hapjes en drankjes.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com