SeniorenFit Gildenwijk

SeniorenFit is speciaal ontwikkeld voor de Gorcumse senioren. Het doel is om voor senioren een geschikt (beweeg)aanbod te creëren waaraan iedereen kan meedoen.

Gezelligheid staat voorop! De Gildenwijk is de eerste wijk waarin SeniorenFit gestart is.
Middels deze update houden we u graag op de hoogte.

Koffie-inloop Gildenplein nu wekelijks

Woensdag 8 mei start de wekelijkse koffie-inloop in het Sportcafé van het Gildenplein. De koffie-inloop is van 10.00 tot 11.30 uur: voorlopig tot en met 17 juli. Iedereen is welkom voor een (gratis) kopje koffie of thee en voor wie dat wil een goed gesprek en een spelletje. Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen te delen en nieuwe dingen te ontdekken. Komt u ook eens gezellig een kijkje nemen?

Wandel-je-Fit & Fiets-je-Fit

Wilt u ook graag lekker buiten wandelen of fietsen? Maar doet u dit liever gezellig met anderen samen? Sluit dan aan bij een wandel- of fietsgroep! Er starten verschillende groepen: van een korte wandeling met de rollator tot 15 km wandelen. Ook kunt u twee keer in de maand gezellig meefietsen met verschillende groepen, van 30 tot 40 km. Deelname is gratis. Na afloop of halverwege kunt u, op eigen kosten, nog wat drinken. Op maandag 6 mei gaan we van start, maar u kunt natuurlijk op ieder moment instromen. Voor meer informatie kunt op op onderstaande link klikken of contact opnemen met Lotte Blok.

Klik hier voor meer informatie

Cursus: zet je brein in beweging

Op dinsdag 7 mei, van 11.00-12.00u start er in Gorinchem een kennismakingscursus van 4 lessen van de Ronnie Gardiner Methode (RGM). Met deze cursus stimuleer je d.m.v. bewegen, ritme en muziek de hersenen. De cursus is bedoeld voor iedereen die de hersenen wil stimuleren, gezonde ouderen, mensen met bv. hersenletsel, CVA, NAH, Parkinson, MS, lichte dementie, depressieve klachten of burn-out. In de lessen werk je aan verbetering van concentratie, verhoging van de denksnelheid, verbetering van spraak, geheugen en leervermogen. Ook kunt u toename van energie, belastbaarheid en alertheid ervaren. De kosten van deze lessen zijn €30,-.
Locatie: van Rappardhal, Wijnkoperstraat 5, Gorinchem.

Aanmelden: Constance Vrijhof oefentherapieleerdam@gmail.com of 06-26 04 00 13

SeniorenFit Online!

Op de site van Gorinchem Beweegt is SeniorenFit toegevoegd. Hier is alles te vinden over de verschillende activiteiten en initiatieven. Altijd leuk om even te kijken!

Contactpersoon:
Lotte Blok   |   l.blok@gorinchem.nl  |  0183-659438

Foto: Pixabay.com
Bron: Gorinchembeweegt