Schimmelmeldpunt SP voor huurders Poort6

De SP opende onlangs een meldpunt waar mensen hun klachten kwijt kunnen over schimmel in hun woning én achterstanden aan het woningonderhoud. Woningcorporatie Poort6 benadrukt nu met klem dat mensen hun klachten vooral bij de corporatie zelf moeten melden: ,,De SP gaat de schimmel niet verhelpen, wij wel.”

Het meldpunt werd geopend omdat de partij naar eigen zeggen tijdens het campagnevoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen verschillende meldingen kreeg van bewoners over schimmel in woningen en achterstallig woningonderhoud. ,,Schimmel op kozijnen, schimmel op vloeren, slecht verfwerk, slechte isolatie en ga zo maar door”, somt fractievoorzitter Lies van Aelst op. ,,Mensen zeiden zelfs Poort6 niet meer te bellen, omdat ze toch niets oplossen.”

Serieus nemen
René Wiersema, nog korte tijd directeur-bestuurder van woningcorporatie Poort6, vindt de suggestie van SP dat Poort6 haar woningen slecht onderhoudt ‘bezijden de waarheid’: ,,De SP suggereert dat wij klachten en meldingen van bewoners niet serieus nemen. Laat het helder zijn: wij nemen elke klacht serieus.”

Klachten
De boodschap van Wiersema is dan ook een stellige: ,,Meld je klachten bij Poort6. Niet bij de SP. En als mensen echt het gevoel hebben dat ze niet gehoord worden, ga dan naar de huurdersvereniging. Die zijn er om ons scherp te houden.”

Van Aelst reageert:
,,Als Poort6 alles zou oplossen, hadden wij dit meldpunt niet hoeven openen. Ik zou tegen Poort6 willen zeggen: ‘Ga eens met je huurders praten’. Wij hadden, voordat het meldpunt werd geopend, al tien individuele klachten. Ondertussen zitten bewoners wel in een ongezond schimmelhuis, in een huis met een torenhoge energierekening of gewoon in een half huis omdat er geen onderhoud gepleegd wordt.”

Ze voegt daar aan toe: ,,Het gaat trouwens niet alleen om woningen van Poort6, maar ook particuliere huurders mogen klachten en ervaringen delen. Dat kan via gorinchem@sp.nl . Wij zeggen: ‘Meld uw klacht vooral bij Poort6 én SP’.”

 

Dit artikel is een samenvatting van het bericht
uit De Stad Gorinchem van 27 maart 2018

 

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met HP6 wanneer u uw beklag wil doen met betrekking tot dit onderwerp. Mail naar info@hp6.nu