Paulus Jansen interim-directeur Woonbond

Paulus Jansen is benoemd als interim-directeur van de Woonbond. Hij volgt tijdelijk Ronald Paping op, die wethouder in Arnhem is geworden. Per 1 januari 2019 wil de Woonbond een nieuwe directeur benoemen.

‘Wij menen met Paulus Jansen een sterke kracht in huis gehaald te hebben. Hij heeft veel management ervaring opgedaan in bouw en ingenieursbedrijven, en heeft in de volkshuisvesting vooral naam gemaakt als bekwaam Kamerlid die breed in het politieke spectrum geprezen werd om zijn deskundigheid en visie’, aldus Woonbondvoorzitter Ton Selten.

De laatste vier jaar was Jansen wethouder Wonen in Utrecht.

Echte verenigingsman
De Woonbond was op zoek naar een interim-directeur die vanaf dag één in belangrijke dossiers, zoals de betaalbaarheid en beschikbaarheid van sociale huurwoningen, het streven naar een sociaal huurakkoord, de energietransitie en de evaluatie van de Woningwet zijn aandeel kan leveren. Selten: ‘Wij kennen hem als een echte verenigingsman die zich inzet voor de belangen van hurend Nederland.’ Jansen is benoemd voor de periode tot de jaarwisseling. Tot dan wil de Woonbond de tijd benutten voor een zorgvuldige werving en benoeming van een nieuwe directeur.

Paping ruim 11 jaar directeur
Jansen volgt Ronald Paping op die onlangs is benoemd tot wethouder wonen, financiën en armoedebestrijding in Arnhem. Ton Selten: ‘Ik wil Ronald hartelijk bedanken voor de ruim elf jaar waarin hij zich met volle overtuiging heeft ingezet voor het belang van huurders en waarin hij echt hét boegbeeld van de Woonbond was.’

Bron: woonbond.nl