Opnieuw uitstel uitspraak rechtszaak

De uitspraak in de rechtszaak tegen de Gluurverhoging is uitgesteld tot 27 december. Dat heeft de rechtbank in Den Haag laten weten. De uitspraak werd eigenlijk 15 november verwacht.

Een rechtbank kan besluiten een uitspraak aan te houden wanneer er bijvoorbeeld meer tijd nodig is. Het is de tweede keer dat de uitspraak is aangehouden.

Rechtszaak Gluurverhoging
De Woonbond eist in de rechtszaak een einde aan het verstrekken van inkomensgegevens aan verhuurders door de Belastingdienst en wil de inkomensafhankelijke huurverhogingen terugdraaien. Het gaat naar schatting om een bedrag van 365 miljoen euro. Door het verstrekken van inkomensgegevens schendt de Belastingdienst de privacy van huurders. Begin 2016 oordeelde de Raad van State al dat de Belastingdienst deze inkomensverklaringen nooit had mogen verstrekken.
U kunt meer lezen over de rechtzaak in het webdossier ‘Rechtszaak Gluurverhoging’ van de Woonbond.

Forse huurprijzen
De Woonbond is vanwege de privacyschending van huurders altijd tegen de Gluurverhoging geweest. Maar ook zorgen de extra hoge huurverhogingen ervoor dat bescheiden middeninkomens tegen forse huurprijzen aanlopen. Geldt dat ook voor u? Meld het op het Meldpunt Huuralarm van de Woonbond. Deze meldingen helpt de Woonbond in het duidelijk maken van de problemen waar huurders tegenaan lopen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) bracht onlangs een rapport uit waaruit bleek dat bijna de helft van de middeninkomens helemaal geen huurprijs boven de sociale huurgrens (€710,68) kunnen betalen.

Collectieve zaak
De Woonbond stuurt aan op een collectieve regeling voor alle gedupeerde huurders. Huurders hoeven zich hier niet voor aan te melden. Huurders die de rechtszaak willen steunen, kunnen uiteraard wel lid worden. Als lid steunt u de Woonbond in zijn werk als belangenbehartiger voor hurend Nederland.

Bron: woonbond.nl