Onhaalbare urgentieverzoeken

Met dit artikel wil HP6 mensen waarschuwen die urgentie aan willen vragen bij de Gemeente, zich vooral eerst zelf tot de Gemeente te richten. Er zijn helaas bedrijven die graag gebruik maken van uw situatie en daar aan willen verdienen. Het is lang niet altijd gezegd dat er gedaan wordt, wat is beloofd, en zeker de resultaten willen nog wel eens tegenvallen. Wij verwijzen hierbij naar artikelen van de Woonbond en ook een uitzending van BNN/Vara Kassa.

Woonbond:

De Woonbond ontving vanuit verschillende urgentiecommissies (de gemeentelijke commissies die urgentieverzoeken behandelen) signalen dat er via websites verzoeken binnen kwamen voor urgentie, van mensen die helemaal niet binnen de gemeentelijke regels voor urgentie vielen. De bedrijven achter deze site(s) laten zich wel betalen voor de gemaakte uren. ‘Die mensen hebben er wel voor betaald, terwijl ze helemaal niet in aanmerking komen voor urgentie. Dat is natuurlijk een dubieuze zaak,’ zegt – Marcel Trip (Woordvoerder Woonbond) in de uitzending  van consumentenprogramma Kassa.

Oude bekende van Kassa

BNNVARA KASSA bleek al eerder aandacht te hebben besteed aan een van de bedrijven achter een degelijke site. Consumenten voelden zich misleid door niet-duidelijke communicatie over de totaalprijs. De Woonbond adviseert woningzoekenden die willen weten of ze urgentie kunnen krijgen zelf contact op te nemen met hun gemeente of woningcorporatie in de regio.

Lees meer over urgentie in webartikel van de Woonbond: ‘kom ik in aanmerking voor urgentie?

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: