Nieuw Woonbondboek Verhuizen voor huurders

Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis. Je moet aan duizend-en-een dingen denken. Het nieuwe boek Verhuizen voor huurders helpt je hierbij.

Dit boek gaat over het verhuizen uit of naar een huurwoning. Dat kan je eerste woning zijn, of een nieuwe huurwoning. Of misschien ga je van koop naar huur. Op al deze verhuizingen gaat dit boek in.

Huis verlaten
Hoe moet je de huur opzeggen? Hoe moet je de woning opleveren? Hoe zit het met de eindafrekening? En wat doe je met de woning als iemand is overleden? Al deze vragen worden beantwoord in het eerste deel van Verhuizen voor huurders.

De verhuizing
De voorbereiding van een verhuizing is heel belangrijk. Waar moet je allemaal aan denken? Dat komt aan de orde in het tweede deel. Ook lees je hier hoe je de verhuizing zelf regelt. Vraag je je vrienden om te helpen of schakel je een verhuizer in?

Het nieuwe huis
Welke spullen neem je over van de vorige bewoner? En moet je daar wel of niet voor betalen? Wat staat er precies in je nieuwe huurcontract? Waar moet je extra op letten? Dit lees je in het derde deel van het boek. Ook is hier een hoofdstuk over woningruil te vinden.

Bijlagen
Met de model huurovereenkomst (bijlage 1) kun je checken of jouw nieuwe contract deugt. In bijlage 2 een uitgebreid overzicht van alle vormen van tijdelijk huren. En bijlage 3 is een voorbeeld van een ‘opnamestaat’, waarin alle gebreken in een woning kunnen worden opgetekend. Daarmee krijg je zeker te maken bij een verhuizing.

Bestellen
Het boek Verhuizen voor huurders is te bestellen in de webwinkel van de Woonbond. Het kost € 12,50 voor leden en € 17,50 voor niet-leden. Voor het e-book betaal je € 7,25 of € 12,25.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com

Gerelateerd: