Meldpunt misstanden commerciële verhuur

De commerciële huursector is gegroeid als kool. Inmiddels telt deze sector zo’n miljoen woningen. Dat zijn zowel gereguleerde ‘sociale’ huurwoningen als woningen in de vrije sector.

Huurders in de commerciële sector lopen vaak tegen problemen aan. Slecht onderhoud, hoge huurprijzen en in sommige gevallen zelfs bedreigingen en intimidatie. De Woonbond heeft daarom vandaag een meldpunt geopend voor misstanden in de commerciële huursector.

Meldpunt om problemen in kaart te brengen

‘Zeker in het vrije sector deel van de commerciële sector zijn huurders vogelvrij. Ze kunnen met klachten over onderhoud of te hoge servicekosten niet naar de Huurcommissie en ze hebben geen enkele huurprijsbescherming,’ zegt Woonbonddirecteur Paulus Jansen. ‘Maar ook in het gereguleerde deel gaat er genoeg mis. Tot aan intimidatie en bedreigingen toe. Met dit Meldpunt willen we de problemen beter in kaart brengen.’

Misstanden aanpakken en betere consumentenbescherming

Met de meldingen uit het Meldpunt wil de Woonbond aan de politiek duidelijk maken dat er meer moet gebeuren om misstanden in de commerciële huursector aan te pakken, en dat de consumentenbescherming voor deze huurders verbeterd moet worden.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: