Meer meldingen oplichting woningzoekenden

In Eindhoven zijn maar liefst twintig woningzoekenden opgelicht. Zij betaalden 1500,- euro om een woning te bemachtigen, terwijl de woning helemaal niet te huur was en de vrouw in kwestie niet de verhuurder was.

De woningzoekenden hebben aangifte gedaan bij de politie. De Fraudehelpdesk ziet een stijging van het aantal meldingen, blijkt in een uitzending van Editie.nl.

Stijgend aantal meldingen Fraudehelpdesk

Er is krapte op de huurmarkt, en helaas proberen mensen daar een slaatje uit te slaan. De Fraudehelpdesk ziet het aantal meldingen over nephuurwoningen dan ook toenemen. In 2017 waren er nog 116 meldingen van oplichting, in 2018 waren dat er 219 en dit jaar staat de teller nu al op 193 meldingen.

Tips tegen oplichting

De Woonbond heeft in de uitzending van Editie.NL enkele tips op een rijtje gezet om te voorkomen dat je wordt opgelicht. Lees ze terug in het webartikel van de Woonbond ‘Laat je niet oplichten bij het zoeken naar woonruimte’. In Eindhoven beschikte de oplichtster zelfs over de sleutels, en ze kon dus zelfs een rondleiding geven door de woning. Het is dus ook niet zo vreemd dat zo veel mensen dachten hier met legitiem aanbod te maken te hebben. Gelukkig deden ze wel aangifte. Inmiddels is er een verdachte gearresteerd. De politie doet nu verder onderzoek.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: