Leidse bijstandsontvangers mogen kamer verhuren aan studenten

Het Leids College wil het voor sociale huurders met een bijstandsuitkering mogelijk maken  een kamer te verhuren zonder gekort te worden op hun uitkering. Op deze manier wil het Leids College huishoudens met een kleine beurs wat laten bijverdienen en meer kamers beschikbaar krijgen voor studenten.

Per woning mag maximaal één kamer worden verhuurd. Het gaat om een huur van €235- per maand, waarvan €65,- euro geldt als vergoeding voor de extra kosten voor water, energie, gemeentelijke heffingen en overige kosten. De verhuurder kan daardoor €170,- in de maand verdienen zonder gekort te worden op bijstand of huurtoeslag, laat het College weten aan Sleutelstad.nl.

Leidse corporaties willen meewerken

De Leidse corporaties Ons Doel, Portaal en De Sleutels, zijn bereid om aan te proef mee te werken. Wel willen ze vooraf op de hoogte gesteld worden en moet de betreffende woning naar het oordeel van de corporatie geschikt zijn voor het verhuren van een kamer. Ook verkrijgt de onderhuurder geen rechten op de woning indien de hoofdhuurder vertrekt. In dat geval moet de onderhuurder de woning ook verlaten.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: