Ledenpeiling: Slechte isolatie laat huurders zweten

4 september 2020

Bewoners van appartementen ontberen vaak goede isolatie en hadden daarom meer last van warmte tijdens de hittegolf. Dat blijkt uit de ledenpeiling van de Woonbond onder 399 huurders. 

Bron: Getty Images

Verhuurders passief

Tijdens de hittegolf werden verhuurders door 36 panelleden expliciet om zonwering en betere isolatie gevraagd. In negen gevallen ondernam de verhuurder actie. Bij vier respondenten ondernam de verhuurder niets, ook al hadden zij daarom verzocht. 

Plat of schuin maakt niet uit

De ledenpeiling onderzocht ook of een plat of schuin dak verschil maakt. Platte en schuine daken werden evenredig aangetroffen bij zowel oververhitte als koelere huishoudens. Wel wonen vijf van de zes flatbewoners die de hoogste temperaturen doorgaven onder een plat dak.

Meer in najaarsnummer Huurwijzer

Alle uitkomsten van deze ledenpeiling lees je in het najaarsnummer van Huurwijzer, het magazine voor huurders die lid zijn van de Woonbond. Ben je lid en wil je meedoen aan het ledenpanel? Log dan in, ga naar ‘Mijn nieuwsbrieven’ en vink ‘Ledenpanel’ aan. Als er een nieuw panelonderzoek klaarstaat wordt je per e-mail uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. 

Bron: woonbond.nl