Laat huurders niet de dupe worden van energiebelasting

Het verhogen van de energiebelasting kan een prima prikkel tot verduurzaming zijn, maar mag niet ten koste gaan van lage inkomens en huurders in een slecht geïsoleerde woning.

De Woonbond vindt dan ook dat lage inkomens extra moeten worden gecompenseerd en wil extra maatregelen voor de grote groep huurders in een slecht geïsoleerde huurwoning. Zij zien hun energierekening stijgen terwijl ze hier niets tegen kunnen doen.

Bijna miljoen slecht geïsoleerde huurwoningen
‘We zien dat bijna een miljoen huurwoningen echt onder de maat zijn qua energieprestatie, de huurders die daar in zitten betalen straks de rekening, maar kunnen daar zelf niks aan doen,’ zegt Woonbonddirecteur Ronald Paping in het NOS journaal.

Stijgende stookkosten
In diezelfde uitzending van het NOS journaal geeft Jacques Van Druenen een rondleiding door zijn slecht geïsoleerde huurwoning. Hij heeft zonnepanelen, maar mag die van zijn verhuurder niet op het dak plaatsen. Van Druenen ziet zijn toch al hoge stookkosten zo alleen maar oplopen. ‘Ik kan alleen maar betalen.’ Heeft u ook een slecht geïsoleerde woning en hoge stookkosten? U kunt dit melden op het Meldpunt Huuralarm van de Woonbond.

Bron: woonbond.nl