Kom naar het energiecafé in Utrecht

Op vrijdagmiddag 16 februari organiseert de Woonbond een energiecafé in Utrecht. De noodzaak tot energiebesparing wordt breed gedeeld, maar hoe krijgt dat vorm in uw eigen gemeente en hoe krijgt u daar invloed op? Hoe zorgt u als huurdersorganisatie dat er ook oog is voor de betaalbaarheid: maatregelen nemen graag, maar huurders moeten niet de rekening betalen.

Om dat op de gemeentelijke agenda te krijgen en te houden is nodig dat de huurdersorganisatie na de gemeenteraadsverkiezingen actief aan de slag gaat.

Inspirerende sprekers
Deze bijeenkomst is een goede voorbereiding daarop: laat u inspireren door een bevlogen spreekster als Marian Minnesma, directeur van Urgenda. De organisatie die landelijk bekendheid kreeg doordat zij het klimaatproces wonnen tegen de Nederlandse Staat. De rechter gaf Urgenda gelijk dat de overheid te weinig deed om de broeikasgassen terug te dringen. Inmiddels probeert Minnesma ook de politiek mee te krijgen; die moet immers de voorwaarden scheppen om tot verduurzaming te komen. Zij deelt haar ervaringen met u.

De praktijk van het lobbyen zelf ervaren
U kunt ook zelf aan de slag op deze bijeenkomst: in een interactief programmaonderdeel kunt u ervaren hoe u succesvol kunt lobbyen bij de gemeente. Hoe laat u politieke partijen weten wat u nodig vindt voor de lokale huurmarkt en hoe zorgt u ervoor dat dit straks in de nieuwe Woonvisie terug te vinden is? Hoe zorgt u voor blijvend contact met politici? U krijgt tips en suggesties voor afspraken van twee ervaren Woonbond beleidsadviseurs, Rutger Groot Wassink en Erik Maassen. U kunt zich hier aanmelden voor het energiecafé.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com