Kamernet haalt extra kosten van website

Verhuurwebsite Kamernet.nl heeft, na kritiek van de Woonbond in het tv-programma Radar, de mogelijkheid voor verhuurders om extra kosten in rekening te brengen, van de website gehaald.  Dat blijkt uit een reactie van Kamernet bij Radar.

Uit onderzoek van Radar bleek verhuurders via Kamernet.nl ‘extra kosten’ in rekening konden brengen. Zo werd er ruim €275,- gerekend door een verhuurder bij de verhuur van een woning.

Geen extra kosten

Uit een uitspraak van de Hoge Raad in 2012 bleek al dat verhuurders geen torenhoge administratiekosten of contractkosten in rekening mogen brengen. Dat is op een onredelijke manier een extra slaatje slaan uit de verhuur van een woning. Alleen voor diensten die ook daadwerkelijk ten gunste van de huurder zijn, mogen de kosten worden doorberekend. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van een naamplaatje voor bij de brievenbus. Het gaat bij dergelijke zaken eerder om een paar tientjes, dan een paar honderd euro. Inmiddels heeft Kamernet in een reactie laten weten de optie om ‘extra kosten’ in rekening te brengen van de website te verwijderen.

Terugvorderen

Heb je ook contractkosten betaald aan een verhuurder? Die kun je tot vijf jaar na betaling nog terugvorderen. De Woonbond heeft hier een gratis modelbrief voor beschikbaar.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: