Kamer wil noodstop op extreme huurprijzen vrije sector

Minister Ollongren moet op zoek naar mogelijkheden voor gemeenten  om huurprijzen in de vrije sector aan banden te leggen. De Tweede Kamer nam gisteren een motie met deze strekking aan.

De motie, ingediend door D66 en CDA, stelt dat gemeenten de mogelijkheid moeten krijgen om ‘de extreme huren in de middenhuursector een halt toe te roepen’.

Woekerprijzen

‘Het is een goede zaak dat er eindelijk een voorzichtige stap wordt gezet in het aanpakken van woekerprijzen in de vrije sector’, zegt beleidsmedewerker van de Woonbond Erik Maassen. ‘De prijzen zijn door schaarste enorm opgelopen, en huurders hebben nu geen enkele bescherming tegen die extreme prijzen.’

Betere consumentenbescherming nodig
De Woonbond zet zich al langer in voor meer bescherming voor huurders in de vrije sector. Naast een vorm van huurprijsbescherming, zouden deze huurders volgens de Woonbond met klachten over onderhoud en servicekosten ook bij de Huurcommissie terecht moeten kunnen. Nu is er voor huurders in de vrije sector geen laagdrempelige geschillencommissie, waardoor zij met een geschil gelijk naar de rechter moeten.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: