Huurwijzer 4 is verschenen

Het winternummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, is uit. Het staat weer boordevol praktische, leuke en nuttige informatie voor huurders.

Wonen in een molen
In de rubriek ‘Ongewoon wonen’ zijn we op bezoek bij Roel Gremmer, die woont in de molen ‘De 1100 Roe’ aan de rand van Amsterdam. Als ‘Beste buurtje’ is gekozen voor de Sterflats in Hoorn, aan de oever van het IJsselmeer. Voor onze kookrubriek ‘Koken met…’ maakte Iris (11 jaar) heerlijke gevulde paprika’s klaar.

Minister Ollongren
De kersverse minister voor Wonen Kajsa Ollongren was zo vriendelijk ‘Drie vragen aan…’ te beantwoorden. Verder bespreekt Huurwijzer de nieuwe woningruilapp HuisjeHuisje, en gaat in op het huren in de commerciële sector. Onze ‘infographic’ maakt deze keer inzichtelijk hoe u uw huis veiliger en ‘slimmer’ kunt maken.

Vaste rubrieken
In de rubriek ‘Huurkunde’ deze keer aandacht voor onderhoud: wie betaalt er wat bij reparaties? De ‘Huurderslijn’ behandelt vragen van huurders, onder andere over overlast en wat eraan te doen. In ‘Zaak opgelost’ (van de juridische afdeling) gaat het over huurverhoging, en wat daarbij wel en niet mag. Ingezonden brieven van lezers komen aan bod in ‘Beste Woonbond’. De laatste nieuwtjes op huurgebied staan als altijd bijeen in ‘Om te beginnen’.

Informatie en tips
Praktische tips vindt u in de test van de Consumentenbond over robotstofzuigers, ‘Groene vingers’ met tuin- en balkontips, en ‘Huisraad’ over handige huishoudhulpjes. Natuurlijk ontbreken ook de vaste columns van Carrie en Woonbonddirecteur Ronald Paping, ‘Schuurpapier’, ‘Mijn huisbaas en ik’, en de kruiswoordpuzzel niet in dit nummer.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?
Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie via 020-5517700.

Huurpeil, vakblad voor de huursector
Voor de inhoudelijk wat zwaardere artikelen over huren en huurbeleid kunt u terecht bij Huurpeil, vakblad voor de huursector, de andere kwartaaluitgave van de Woonbond. Op dit tijdschrift, dat onder meer wordt verspreid onder de lidorganisaties van de Woonbond, kunt u ook een abonnement nemen.

Bron: woonbond.nl