Huurwijzer 3 over ‘gasloos wonen’

Het najaarsnummer van Huurwijzer, woonmagazine van de Woonbond voor individuele huurders, staat in het teken van ‘gasloos wonen’. In 2050 moeten alle woningen energieneutraal zijn en dus van het gas af.

Diverse woningcorporaties experimenteren met het ombouwen van energieverspillende (eengezins)woningen naar nul-op-de-meterwoningen. Hoe die eruit zien leest u in dit nummer. Verder in dit 36 pagina’s dikke nummer een achtergrondverhaal over de commerciële sector en het sterk oprukkende ‘middenhuursegment’. Zijn huren van 710 tot 1.000 euro wel betaalbaar voor de middeninkomens waarvoor ze bedoeld zijn?

Wonen in een tiny house
In de rubriek ‘Ongewoon wonen’ gaan we langs bij mensen die bijzonder wonen. Voor deze aflevering bezochten we Ecodorp in Bergen, waar Leon Vergouw een tiny house (van 18 m2) bouwde voor zijn ex-vrouw Anna Spohr en hun zoon Nilay.

Hoffelijk wonen in Kerkelanden
Voor de rubriek ‘Beste buurtjes’ brachten we een bezoek aan de wijk Kerkelanden in Hilversum die dit jaar 50 jaar bestaat.

Praktische informatie
Praktische informatie over huren vindt u in de rubrieken ‘Huurkunde’ (over huurtoeslag), de ‘Huurderslijn’ (antwoord op vragen die aan de Huurderslijn van de Woonbond worden gesteld), ‘Huisraad & Groene vingers’ (de nieuwe huis, tuin en keukenrubriek) en de test uit de Consumentengids van september over vaatwastabletten.

Koken met De Voorde
In de rubriek ‘Koken met lezers’ namen we een kijkje in de keuken van ouderenwoongemeenschap De Voorde in Amsterdam, waar de bewoners iedere woensdag gezamenlijk eten. Dit keer stond een heerlijke lasagneschotel op het menu.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?
Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie via 020-5517700.

Huurpeil, vakblad voor de huursector
Voor de inhoudelijk wat zwaardere artikelen over huren en huurbeleid kunt u terecht bij Huurpeil, vakblad voor de huursector, de andere kwartaaluitgave van de Woonbond. Op dit tijdschrift, dat onder meer wordt verspreid onder de lidorganisaties van de Woonbond, kunt u ook een abonnement nemen.

Bron: woonbond.nl