Huurwijzer 2 met special over servicekosten

Het zomernummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, besteedt in een special van 7 pagina’s ruime aandacht aan servicekosten.

Welke kosten moet je als huurder betalen? Hoe kun je bezwaar maken tegen de hoogte van de servicekosten? Plus vier voorbeelden van succesvolle huurdersacties om de kosten omlaag te brengen, en een praktische ‘infographic’.

Het Schip
De rubriek ‘Beste buurtjes’ bespreekt de net voltooide renovatie van Amsterdamse School-monument Het Schip. Met veel liefde en aandacht is dit ‘arbeiderspaleis’ uit het begin van de 20ste eeuw in oude luister hersteld.

Volkstuin
In de serie ‘Ongewoon wonen’ bezoekt Huurwijzer twee bewoners van een volkstuinencomplex, die van april tot oktober bivakkeren in het groen. De ‘Drie vragen aan…’ zijn gericht aan de nieuwe interim-directeur van de Woonbond Paulus Jansen. Verder vier pagina’s over ‘plaagdiertjes’ en hoe je van dit ongedierte af kunt komen.

Juridische zaken
Deze nieuwe rubriek belicht praktijkvoorbeelden van geschillen tussen huurders en verhuurders. Ditmaal over vocht- en schimmeloverlast, en een huisuitzetting van een huurder na Airbnb-verhuur. Nieuw is ook het Woonbond-ledenpanel, waarin huurders deze keer hun mening geven over de huurverhoging en de hoogte van hun huur.

Vaste rubrieken
Zoals altijd zijn in ‘Om te beginnen’ nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, ‘Huisraad’ met handige huishoudsnufjes, de kruiswoordpuzzel, ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’. Ronald Paping schreef zijn laatste column als Woonbonddirecteur, en Carrie Jansen is in haar column ‘Een beetje verliefd’.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?
Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie van de Woonbond via 020-5517700.

Huurpeil, vakblad voor de huursector
Voor de inhoudelijk wat zwaardere artikelen over huren en huurbeleid kunt u terecht bij Huurpeil, vakblad voor de huursector, de andere kwartaaluitgave van de Woonbond. Ook op dit tijdschrift, dat onder meer wordt verspreid onder lidorganisaties van de Woonbond, kunt u een abonnement nemen.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: