Huurprijzen stijgen hard in middelgrote steden

De huurprijzen van nieuw verhuurde huurwoningen zijn hard gestegen, blijkt uit cijfers van verhuursite Pararius. Hoog tijd om de huurprijzen in de vrije sector aan banden te leggen, vindt de Woonbond.

Landelijk betalen huurders gemiddeld 5,9% meer voor een huurwoning in de vrije sector dan een jaar geleden. En de huurprijzen zijn al fors. Vaak gaat het om hurprijzen rond de € 1.000,-

Forse stijging middelgrote steden
In Leiden (+8,4%), Nijmegen (+8,9%) en Enschede (+10,5%) steeg de gemiddelde huurprijs per vierkante meter met tenminste 8 procent. In Tilburg (+13,6%), Roosendaal (+14,1%), Amersfoort (+15,4%), Almere(+18,8%) en Apeldoorn (+20,2%) was de stijging nog veel groter. In de Randstad stijgen de prijzen nu juist iets minder hard, maar daar liggen de prijzen ook al erg hoog.

Leg huurprijzen aan banden
Volgens de Woonbond moeten er veel betaalbare huurwoningen worden gebouwd om het tekort weg te werken. Dat zei Woonbonddirecteur Ronald Paping in RTL nieuws.

Paping: ‘Er moet veel meer gebouwd worden, ten tweede moet er een vorm van huurprijsregulering plaatsvinden, zodat er niet zulke extreme huren gevraagd kunnen worden en ten derde moeten we beseffen dat mensen met een modaal inkomen of net er boven deze huren niet kunnen betalen. Zij moeten ook terecht kunnen in de sociale huursector.’

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com

Gerelateerd: