Huurdersgeluid op de klimaatmars

Huurders die tijdens de Eerlijke Klimaatmars samen het huurdersgeluid willen laten horen voor eerlijk en effectief Klimaatbeleid, kunnen zich aansluiten bij de Woonbond. Op zondag 10 maart wordt de Eerlijke Klimaatmars gehouden, vanaf de Dam in Amsterdam.

Omdat het naar verwachting erg druk wordt op de Dam, zullen de deelnemers op een nog te benoemen verzamelpunt afspreken om als groep huurders gezamenlijk mee te lopen met de mars.

Mee doen? Meld je aan!

Huurders die mee willen lopen kunnen zich melden via het webformulier. Je ontvangt dan in de loop van volgende week, voor de Klimaatmars een email waarin we het verzamelpunt bekend maken.

Warm en betaalbaar wonen

Om de klimaatdoelen te bereiken, moeten de komende jaren miljoenen huurwoningen worden verduurzaamd. Woningcorporaties en commerciële verhuurders moeten dus aan de slag, en huurders gaan dit merken. Het klimaatbeleid is dus erg belangrijk voor hoe we in de toekomst wonen.

Betaalbaar en duurzaam wonen

De woonlasten zijn voor veel huurders al te hoog. De verduurzamingsslag mag niet tot onbetaalbare huurprijzen leiden. Wij willen daarom dat de verhuurderheffing, de belasting die sociale verhuurders betalen aan het Rijk, wordt ingezet voor investeringen in energiebesparing. Zo hoeven huurders niet krom te liggen voor de verduurzamingsslag.  De organisatoren van de mars willen dat de huurverhoging bij verduurzaming altijd lager is dan de besparing op energiekosten, ook in de particuliere sector . En we pleiten voor huurbevriezing bij lage energielabels (F en G).

Stijgende energierekening

De komende jaren wordt de gasrekening duurder. Om te zorgen dat huurders niet met torenhoge stookkosten blijven zitten moeten woningen worden verduurzaamd. Maar niet iedereen is direct aan de beurt. Lage inkomens in een energieonzuinige woning moeten dan ook gecompenseerd. En grote vervuilers moeten eerlijk gaan betalen voor hun energieverbruik. Niet alleen de burgers moeten verduurzamen.

Eerlijk klimaatbeleid

Het klimaatbeleid is dus enorm belangrijk als het gaat om warm én betaalbaar wonen.  Daarom moet er eerlijk klimaatbeleid komen. Doe je mee? Geef je op voor het huurdersblok.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: