Huurders vragen faillissement van Nederwoon aan

Een groep van 56 huurders stapt naar de rechter om het faillissement van Nederwoon Verhuurmakelaars in Arnhem aan te vragen.

Zij hebben allemaal via Nederwoon een huurwoning gehuurd en hebben daar een vergoeding voor betaald, terwijl Nederwoon dit niet in rekening had mogen brengen. Die vergoeding loopt uiteen van 500 tot soms wel 1.000 euro per persoon. Met de aanvraag van het faillissement hopen ze dit geld terug te krijgen.

Huurders vorderen € 71.000,- terug
De groep wordt bijgestaan door Onterechtbetaald.nl. Directeur Denies Kor van Onterechtbetaald.nl vertelt: ‘Wat Nederwoon doet mag niet. Onze hoogste rechter, de Hoge Raad, heeft in 2015 bepaald dat een makelaar zoals Nederwoon geen geld aan de huurder mag vragen voor het online aanbieden van een huurwoning. Wij hebben een groep gedupeerden verzameld en voor hen de kosten van Nederwoon teruggevorderd. Het gaat in totaal om ruim € 71.000-. Nederwoon wil echter niet betalen. De faillissementsaanvraag is dan een logisch gevolg.’

Bemiddelingskosten terugvorderen?
De Woonbond staat huurders ook bij in het terugkrijgen van bemiddelingskosten. Controleer met de online check van de Woonbond of deze kosten terug zijn te vorderen.

Bron: woonbond.nl