Huurcommissie stelt zittingen en onderzoeken per direct uit

De Huurcommissie stelt zittingen en onderzoeken in woningen uit. De Huurcommissie heeft dat besloten na de extra maatregelen die de regering zondag 15 maart heeft aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Eén daarvan is gepaste afstand van elkaar te houden met 1,5 meter. Dat kan tijdens zittingen en onderzoeken in woningen lastig zijn.

In ieder geval tot zes april

Verder bestaat een kans dat de Huurcommissie de bezetting van de zittingen en de onderzoeken niet rond krijgt als gevolg van de extra maatregelen. Het stoppen met de zittingen en de onderzoeken geldt in ieder geval tot en met 6 april.

Toets aanvangshuurprijs

Huurders die binnen de eerste zes maanden van hun huurcontract willen toetsen of de huurprijs niet ten onrechte een hoge vrije sector prijs heeft, kunnen wel gewoon een procedure aanvangshuurprijs(externe link) starten. Dit moet immers binnen de eerste zes maanden van een contract (of binnen zes maanden na het aflopen van een tijdelijk huurcontract van maximaal twee jaar). Het starten van de procedure kan door het verzoekschrift(externe link) online in te vullen of te downloaden en via de post te versturen.

Bron: woonbond.nl