Guity Mohebbi nieuwe directeur WKA

Guity Mohebbi startte per 1 juni in de functie van directeur van het Woonbond Kennis- en Adviescentrum (WKA). Guity Mohebbi volgt hiermee Miep van Diggelen op die vanaf juni van haar pensioen gaat genieten.

Guity Mohebbi kwam in 1984 als student geneeskunde uit Iran naar Nederland. Na haar opleiding HBO-Verpleegkunde in Diemen, studeerde zij politicologie/bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze werkte bij de politie, de vakcentrale FNV en vele andere organisaties omdat zij die ‘van binnenuit mee wilde maken’, zo schrijft zij op haar website. Zij is naast haar werk en studie altijd maatschappelijk betrokken en actief geweest.

Aandacht voor jongeren
In 2008 publiceerde zij het spraakmakende boek Allochtonia / Autochtonia, twee werelden apart over hoe jongeren denken over discriminatie, vriendschap en identiteit. Sindsdien geeft zij jongeren op haar website een podium waar zij elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Zij geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en vertelt op middelbare scholen over haar vlucht uit Iran en het belang van onze democratie en vrijheid.

Verdere activiteiten

Mohebbi is actief in diverse besturen en houdt zich bezig met diverse thema’s zoals inclusief leiderschap, mensenrechten, democratie & rechtstaat, onderwijs en arbeidsmarktvraagstukken.

De kunst van belangenbehartiging
Mohebbi: ‘De kunst van belangenbehartiging is om enerzijds de verhalen van bewoners/huurders vanuit hun eigen beleving en ervaring zo te vertalen dat het daadwerkelijk input vormt voor de verbetering van beleid en uitvoering. Anderzijds zit echte invloed in het krachtiger maken van de bewoners/huurders om het beleid, vanuit hun eigen situatie, zelf te beïnvloeden. Daar wil ik me als directeur van het Woonbond Kennis- en Adviescentrum de komende tijd met het team extra voor inzetten.’ De directeur van het WKA is ook plaatsvervangend directeur van de Woonbond.

Bron: woonbond.nl