Groninger huisbaas huisjesmelker van het jaar

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP heeft Groninger huisbaas Joshua Camera en bemiddelingskantoor Spot IN uitgeroepen tot ‘Huisjesmelker van het Jaar 2018’.

Huurders deden uiteenlopende meldingen. Van onterechte bemiddelingskosten en te hoge huren tot intimidatie en bedreiging. ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw: “Wat deze huisbaas allemaal flikt is echt bizar. Zodra huurders naar de Huurcommissie stappen om hun recht te halen, krijgen ze met Camera te maken en voelen zij zich bedreigd en geïntimideerd. Dit moet echt stoppen.”

Dreigementen
Meerdere huurders deden melding van intimidatie. Sloten die zomaar worden vervangen, elektra dat wordt afgesloten en zelfs dreigmails en een huisbaas die je lastigvalt op je werk. Een ex-huurder van Camera zegt op de site van ROOD: “Hij heeft me bedreigd via mail, telefoon en via mijn werk. Dat soort mensen horen niet te verhuren.”

Intimidatie, hoge huren en achterstallig onderhoud
ROOD ontving uit veel verschillende steden klachten over huisjesmelkers. De meeste klachten betreffen achterstallig onderhoud, te hoge huren en intimidatie van de huurder door de huisbaas. “Het is nu echt hoog tijd dat de politiek in actie komt en een einde maakt aan de grote machtspositie van particuliere vastgoedcowboys die alleen hun eigen portemonnee belangrijk vinden,” zegt SP-Kamerlid en jurylid bij de huisjesmelkersverkiezing Sandra Beckerman. “Zowel lokaal als landelijk moeten politici niet langer wegkijken: ze moeten de misstanden aanpakken.”

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com

Gerelateerd
Woonlab Utrecht bruist van de ideeën