Feestelijke opening binnentuin Vijfde Uitgang

Samen met de bewoners van de Vijfde Uitgang legde Poort6 afgelopen periode een gezamenlijke binnentuin aan. Vrijdag 24 mei werd de tuin door de bewoners feestelijk geopend.   

Een mooi bewonersinitiatief
Het tuinproject startte met een idee van een aantal bewoners. De woningen op de begane grond van de Vijfde Uitgang hadden vrij grote tuinen. Oorspronkelijk woonden hier bewoners die minder valide waren. Daardoor werd een aantal tuinen niet of nauwelijks bijgehouden en gebruikt. Een aantal bewoners wilde dit veranderen en nam contact op met Poort6. Samen gingen zij aan de slag om de afzonderlijke tuinen te veranderen in één grote, gezamenlijke binnentuin.

Van alle tuinen is één grote omsloten groene siertuin gemaakt. Bewoners die houden van het buitenleven en tuinieren kunnen deelnemen. Zij betalen iedere maand een kleine bijdrage om gebruik te maken van de tuin. En om met elkaar de tuin in te richten en te onderhouden.

Feestelijke opening
Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6 knipte samen met twee jonge bewoners symbolisch een lint door om de binnentuin officieel te openen. Vanuit HP6 hebben we daarnaast een cheque overhandigd ter waarde van 500 euro. Deze gaan de bewoners besteden aan de verdere inrichting van de tuin. Avres en Van Hoven Hoveniers schonken daarnaast samen nog een boom aan de bewoners.