Heeft u per juli 2013 een extra, inkomensafhankelijke huurverhoging betaald en wilt u schadevergoeding eisen? Dan is het verstandig voor 1 juli 2018 een brief te sturen naar de Belastingdienst.
Huurders die in 2013, 2014 of 2015 een extra, inkomensafhankelijke huurverhoging moesten betalen kunnen een schadevergoeding eisen bij de Belastingdienst. Dat komt door een recente uitspraak van de rechter, waarover u meer kunt lezen in het nieuwsbericht van 31 mei van de woonbond.
Modelbrief en Excelbestand
Om huurders te helpen bij het claimen van schade heeft de Woonbond een modelbrief gemaakt. Die kunt u gratis downloaden. Om te helpen uitrekenen wat het schadebedrag was is een Excelbestand beschikbaar. Daarmee kunnen de meeste huurders eenvoudig uitrekenen om welke schade het ging.
Wanneer verstandig om voor 1 juli brief te sturen?
Als u per 1 juli 2013 een extra, inkomensafhankelijke huurverhoging moest betalen. Want wie een schadevergoeding wil eisen, moet dat in beginsel binnen vijf jaar doen.
U dient er echter wel rekening mee te houden dat u dan een individuele rechtszaak tegen de Belastingdienst aan moet spannen waarbij de kosten voor uw rekening zijn. Wij (bestuur HP6) willen u met klem verzoeken dan ook eerst dit bericht te lezen alvorens u besluit geld terug te willen vorderen!!
Wanneer kan het wachten?
Als de huurverhoging later inging dan per 1 juli 2013. Bijvoorbeeld als u pas per 1 oktober 2013 voor het eerst een extra, inkomensafhankelijke huurverhoging moest betalen. Of pas per 1 juli 2014.
Heb ik een extra huurverhoging betaald?
U hebt een extra, inkomensafhankelijke huurverhoging betaald als de huurverhoging van uw niet-geliberaliseerde huurwoning:
- in 2013 hoger was dan 4% en/of
- in 2014 hoger was dan 4% en/of
- in 2015 hoger was dan 2,5%
Foto: pixabay.com
Gerelateerd: