Ex-directeur Mijande Wonen vangt bot bij rechter over ontslag

Voormalig directeur-bestuurder Peter Zuithof van woningcorporatie Mijande Wonen in Twente heeft vergeefs geprobeerd zijn ontslag door de raad van commissarissen ongedaan te maken.

De raad van commissarissen ontsloeg Zuithof begin dit jaar op staande voet nadat was gebleken dat hij misleidende informatie had verschaft over de verkoop van een pand, had gesjoemeld met declaraties en een te dure auto had aangeschaft bij een bedrijf dat eigendom is van een familielid.

Terecht ontslagen

Zuidhof vocht zijn ontslag aan bij de rechtbank, maar tevergeefs. De rechtbank acht het ontslag terecht. Bovendien wijst de rechter Zuidhofs schadeclaim van 212.000 euro van de hand en veroordeelt hem tot het vergoeden van de gemaakte juridische kosten door Mijande. In totaal bijna 20.000 euro.

Klokkenluider
De zaak kwam aan het rollen toen een klokkenluider bij de Autoriteit woningcorporaties aan de bel trok over de onrechtmatigheden. De Autoriteit weigerde vervolgens de verkoop goed te keuren en lichtte de raad van commissarissen in, die besloot tot onmiddellijk ontslag.

Mijande beraadt zich op stappen
Volgens dagblad Tubantia beraadt de corporatie zich op verdere stappen naar aanleiding van deze uitspraak. De Huurdersraad van Mijande Wonen onthoudt zich van een reactie. Mijande is een corporatie met 5000 woningen in de gemeenten Dinkelland en Twenterand. Mijnande staat voor ‘mij en de ander’.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com

Gerelateerd: