Dwangsom voor verhuurster na vernieling en intimidatie

Twee huurders in Utrecht wonnen een rechtszaak tegen hun verhuurster. De verhuurster wou de huurders uit hun kamer zetten. Daar stak de rechter een stokje voor.

De twee huurders huurden een kamer met een tijdelijk contract. Omdat de verhuurster de huur niet binnen de geldende termijn op heeft gezegd, wordt dit een contract voor onbepaalde tijd.

Vernieling en intimidatie
De uitzetting gaat dus niet door. Maar de huurders eisten ook een dwangsom in verband met intimidatie en vernielingen.

De verhuurster betrad de kamers zonder toestemming, de badkamer werd vernield, de watertoevoer werd afgesloten en een internetmodem was plotseling verdwenen.

De huurders voelen zich dan ook niet niet meer veilig in hun eigen kamer. De rechter besloot tot een dwangsom van €20.000,- wanneer de verhuurster toch de kamers ontruimt. Ook mag zij- of anderen via haar- niet zo maar de kamers binnen. Hier heeft de rechter een dwangsom van €2.000,- aan gekoppeld.

Betty Chang
RTV Utrecht meldt dat het gaat om Betty Chang, die al veel vaker in opspraak raakte. Zo werd ze al twee keer verkozen tot ‘huisjesmelker van het jaar’. Bij het Huurteam Utrecht is bekend dat Chang vaak de borg niet terugbetaalt aan huurders en geen onderhoud uit laat voeren, schrijft de regionale omroep. Ook vraagt ze vaak een hogere huur dan is toegestaan.

Aanpak huisjesmelkers
De Woonbond is in gesprek met het ministerie van Binnenlandse Zaken en verhuurderskoepels om te komen tot een aanpak van foute huisbazen. Nu blijven verhuurders die keer op keer in opspraak komen wegens fout verhuurgedrag hun gang gaan. Huurders moeten hier beter tegen beschermd worden.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com

Gerelateerd: