Check je huurverhoging met Huurwijzer 1

Ook dit jaar kun je het huurverhogingsvoorstel van je verhuurder checken met de special over de jaarlijkse huurverhoging in Huurwijzer, het woonmagazine voor huurders van de Woonbond. 

Special huurverhoging

Vóór 1 mei krijgen de meeste huurders een huurverhogingsvoorstel van hun verhuurder in de bus. Maar klopt het voorstel wel en hoe kun je bezwaar maken als dit niet zo is? Dat lees je in de huurverhogingsspecial. Controleer ook de puntentelling van je woning met onze checklist en weet wat de maximale huur van je woning is.

Problemen in de commerciële huursector nemen toe

Huurteams staan huurders bij in geschillen met hun huisbaas. Geen overbodige dienstverlening in deze tijden van woningnood, woekerhuren, huisjesmelkers en tijdelijke huurcontracten. Op pad met Bob Soepoesepa van Huurteam Utrecht. ‘De realiteit is dat we met het huurteam sinds 2016 bijna alleen nog maar tijdelijke contracten tegenkomen van een jaar of minder.’

Verder in het magazine:

  • Vertelt de Rotterdamse verhalenverteller Nico Prins over de geschiedenis van wonen in ‘het bonkend hart van de wereldeconomie’.
  • Hoe huurdersvereniging Gendt zich inzet voor meer sociale huurwoningen voor de jeugd van hun krimpende dorp.
  • Worden kansen en knelpunten van woongemeenschappen voor ouderen uitgelicht.
  • Een verslag van het ledenpanel over burenlawaai.

Natuurlijk zijn er ook de vaste rubrieken, columns en de huis- tuin- en keukentips.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?

Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie van de Woonbond via 020-5517700.

Huurpeil, vakblad voor de huursector

Voor de inhoudelijk wat zwaardere artikelen over huren en huurbeleid kunt u terecht bij Huurpeil, vakblad voor de huursector, de andere kwartaaluitgave van de Woonbond. Ook op dit tijdschrift, dat onder meer wordt verspreid onder lidorganisaties van de Woonbond, kunt u een abonnement nemen.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: