Bewonersonderzoek over AZC gestart

8 oktober 2020

De gemeente wil graag onderzoeken hoe inwoners denken over de mogelijke komst van een opvangcentrum voor asielzoekers of statushouders in het voormalig belastingkantoor in Gorinchem. Daarom is er op dinsdag 6 oktober een bewonersonderzoek gestart die tot 25 oktober 2020 loopt.

Onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research voert het onderzoek uit onder:

  • direct omwonenden aan de locatie Vroedschapsstraat;
  • deelnemers aan het Digipanel;
  • overige belangstellenden.

De direct omwonenden en deelnemers aan het Digipanel hebben een uitnodiging ontvangen voor het onderzoek.

Overige belangstellenden kunnen vanaf donderdag 8 oktober deelnemen aan het onderzoek via een verkorte online vragenlijst: www.startvragenlijst.nl/azcgorinchem. Wilt u de vragenlijst op papier invullen? Of heeft u vragen over het onderzoek of het invullen daarvan? Neem dan contact op met de helpdesk van I&O Research via:

Voor overige vragen kunt u bellen naar 14 0183 of een e-mail sturen naar gemeente@gorinchem.nl.

Uitkomsten uiterlijk in januari 2021

Aan het einde van dit jaar of uiterlijk in januari 2021 zullen de uitkomsten worden gepresenteerd aan de gemeenteraad van Gorinchem. De gemeenteraad kan deze uitkomsten dan laten meewegen in de besluitvorming die later dat jaar plaats zal vinden.

Voorafgaand aan dit alles zijn er de nodige zaken geweest waarvan we u ook op de hoogte willen stellen, omdat ze van belang kunnen zijn bij uw eigen beeldvorming.

https://www.ad.nl/rivierenland/coa-kaartte-eind-2019-plan-voor-opnieuw-gebruiken-belastingkantoor-als-opvang-al-aan~acdf6e4c/

https://www.ad.nl/rivierenland/coa-wil-asielzoekers-en-studenten-samen-laten-wonen-omwonenden-tonen-zich-sceptisch~a11c64d9/

https://www.destadgorinchem.nl/lokaal/politiek/360932/-geen-tweede-asielopvang-in-gorinchem-