Bespaartips voor huurders in Huurwijzer 4

In het winternummer van Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, speciaal voor huurders tips en een infographic over besparen op je vaste lasten én op je kleine uitgaven. Voor wie opgeruimd het nieuwe jaar in wil.

Beersdal
Voor de rubriek ‘Beste buurtjes’ bezochten we Beersdal in Heerlen, een van de ‘mijnwerkerskoloniën’ in  Zuid-Limburg waar tot de sluiting van de kolenmijnen tienduizenden mijnwerkers woonden.

Slow living
In de serie ‘Ongewoon wonen’ vertellen Maarten Stam en zijn partner Karen over wonen in een nomadentent (yurt of ger), op een prachtig rafelrandje van Deventer. ‘Slow living’, noemen ze hun manier van wonen.

Inkomensverklaringen woningzoekenden

Als je als woningzoekende wilt reageren op een sociale huurwoning, moet je vaak van tevoren al een inkomensverklaring van de Belastingdienst opsturen. Maar is dit niet in strijd met de nieuwe privacywet, de AVG? Een achtergrondverhaal.

Dementie en wonen
Door de vergrijzing en langer thuis wonen zullen we in onze buurten steeds vaker mensen met dementie tegenkomen. Karima Matser van Samen dementievriendelijk legt uit hoe we daar het beste mee om kunnen gaan.

Vaste rubrieken
Zoals altijd zijn in ‘Om te beginnen’ nieuwtjes op het gebied van huren en wonen te vinden. De juridische rubriek ‘Uitgesproken zaken’ bespreekt dit keer collectieve verwarming en de vrije sector. ‘Beste Woonbond’ biedt ruimte aan brieven van huurders. Ook zijn er weer tuin- en balkontips in ‘Groene vingers’, ‘Huisraad’ met handige huishoudsnufjes, de kruiswoordpuzzel, ‘Schuurpapier’ en ‘Mijn huisbaas en ik’. Paulus Jansen breekt in zijn column een lans voor een Funda voor (sociale) huurwoningen. En Carrie Jansen verklapt in haar column waar ze écht bang voor is.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?
Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie via 020-5517700.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com