Beperkte huurverhoging bij verduurzaming woningen

Heuvelrug Wonen in Doorn verduurzaamt ruim 800 woningen en stelt daar slechts een kleine huurverhoging tegenover. Een mooi voorbeeld volgens de Woonbond. 

Vorig jaar heeft Heuvelrug Wonen de eerste woningen met label D aangepast naar label A waarbij de gemiddelde huurverhoging lag op slechts rond de 10 euro. 

Lagere woonlasten, meer comfort

Het uitgangspunt van Heuvelrug Wonen is dat huurders niet tweemaal voor dezelfde maatregel betalen. Als bijvoorbeeld het enkel glas al is vervangen dan hoeft de huurder niet opnieuw te betalen voor het vervangen naar HR++ glas. Zo houdt Heuvelrug Wonen de huurverhoging binnen de perken en levert het verduurzamen de huurder naast comfort dus ook lagere woonlasten op. Jos Sleyfer, directeur-bestuurder van Heuvelrug Wonen: ‘Veel huurders hebben het al lastig genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid en beperken we de huurverhoging voor woningen die we hebben verduurzaamd’.

De Eerlijke Klimaatmars

De Woonbond organiseert samen met Milieudefensie, De Goede zaak, Greenpeace, Oxfam Novib en de FNV op 10 maart om 13:00 uur vanaf de Dam in Amsterdam, de ‘Eerlijke Klimaatmars’. Hiermee roepen de organisaties op tot eerlijk klimaatbeleid, waarbij de grote vervuilers meebetalen aan de oplossingen en waardoor iedereen duurzaam én betaalbaar zijn woning kan verwarmen. Kijk voor meer informatie over de Eerlijke Klimaatmars op het Facebook evenement.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: