Baan met woning

Door de krappe arbeidsmarkt is het moeilijk voor werkgevers om vacatures te vervullen. Dat effect wordt nog sterker omdat op veel plekken moeilijk een betaalbare woning te vinden is. Verhuizen voor een leuke baan, is daarmee een te grote drempel.

In het NRC Handelsblad daarom aandacht voor het fenomeen dat werkgevers nieuwe werknemers lokken door ze een huurwoning aan te bieden.

Van Texel tot Amsterdam

Diverse werkgevers, van een school op Texel tot een kinderdagverblijf in Amsterdam regelen woningen voor nieuwe werknemers, blijkt uit de krant.

In Texel ging het om woningen die eerder ingezet werden voor seizoenarbeiders, het kinderdagverblijf regelde via een woningcorporatie acht eenpersoonsstudio’s (huurprijs 550,-) in Duivendrecht. Een Amsterdams hotel kocht zelfs een huis om zeven stagiairs in te huisvesten.

Tijdelijke contracten
Het gaat om tijdelijke huurcontracten. In het geval van het kinderdagverblijf om overeenkomsten van maximaal twee jaar. Ze hopen dat de werknemers in die tijd zelf iets hebben kunnen vinden. Dat is met de hoge prijzen in de vrije huursector en de moeilijke koopmarkt voor starters, in combinatie met de lange wachttijden voor sociale huur, wat optimistisch in regio’s met krappe woningmarkten.

Bron: woonbond.nl
Foto: pixabay.com

Gerelateerd: