Alles over de jaarlijkse huurverhoging in Huurwijzer 1

In Huurwijzer, het woonmagazine van de Woonbond, dit voorjaar uitgebreid aandacht voor de huurverhoging per 1 juli 2018.

Special huurverhoging

Vóór 1 mei krijgen de meeste huurders een huurverhogingsvoorstel van hun verhuurder in de bus. Maar klopt het voorstel wel en hoe kun je bezwaar maken als dit niet zo is? Dat lees je in de huurverhogingsspecial.

Controleer ook de puntentelling van je woning met onze checklist en weet wat de maximale huur van je woning is. In de special besteden we dit keer extra aandacht aan huurverhogingen in de commerciële huursector.

Philipsdorp in Eindhoven
Als ‘Beste buurtje’ is gekozen voor Philipsdorp in Eindhoven. De honderdjarige wijk is in de oude luister hersteld. In de rubriek ‘Ongewoon wonen’ zijn we op bezoek bij Onno van der Laan die zijn Haagse huurwoning omgetoverd heeft tot een sprookjeshuis à la Duizend-en-één-nacht. Voor de kookrubriek ‘Koken met…’ maakte Cem Yalcinkaya een heerlijk veganistisch Turks gerecht.

Klimaatbeleid
Milieudefensiedirecteur Donald Pols legt in ‘Drie vragen aan…’ uit dat het klimaatbeleid in Nederland niet eerlijk is. Want de zwakste schouders dragen de zwaarste lasten van de energietransitie. Verder een uitgebreid artikel over de rol van huurdersorganisaties en bewonerscommissies: wat doen ze en waarom is dat van belang voor huurders?

Vaste rubrieken
In ‘Om te beginnen’ nieuwtjes op het gebied van huren en wonen. De rubriek ‘Huurkunde’ behandelt deze keer de aanpassingen in de Warmtewet. Ingezonden brieven van lezers komen aan bod in ‘Beste Woonbond’.

Informatie en tips
Praktische tips vind je in de test van de Consumentenbond over accuschroefboormachines, ‘Groene vingers’ met tuin- en balkontips, en ‘Huisraad’ over handige huishoudhulpjes. Natuurlijk ontbreken ook de vaste rubrieken niet, zoals de columns van Carrie en Woonbonddirecteur Ronald Paping, ‘Schuurpapier’, ‘Mijn huisbaas en ik’, en de kruiswoordpuzzel.

Wanneer krijgt u Huurwijzer?
Persoonlijke leden van de Woonbond ontvangen automatisch vier keer per jaar Huurwijzer in hun brievenbus. U kunt ook een jaarabonnement nemen. Een aantal huurdersorganisaties hebben een achterbanabonnement en laten Huurwijzer bij hun leden bezorgen. Wilt u meer weten over het achterbanabonnement? Neemt u dan contact op met de redactie van de Woonbond via 020-5517700.

Huurpeil, vakblad voor de huursector
Voor de inhoudelijk wat zwaardere artikelen over huren en huurbeleid kunt u terecht bij Huurpeil, vakblad voor de huursector, de andere kwartaaluitgave van de Woonbond. Ook op dit tijdschrift, dat onder meer wordt verspreid onder lidorganisaties van de Woonbond, kunt u een abonnement nemen.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd
Check de jaarlijkse huurverhoging