Alle vrijkomende sociale huurwoningen in Drenthe op ‘Thuiskompas’

Woningzoekenden in Drenthe kunnen vanaf 28 april op één plek terecht voor een sociale huurwoning: Thuiskompas. Het is een uniek samenwerkingsproject van acht Drentse woningcorporaties en 12 huurdersorganisaties.

Op het nieuwe onlineplatform waarvan de naam en het logo op 9 januari in Emmen werden onthuld, kunnen woningzoekenden reageren op het aanbod van alle Drentse corporaties. De inschrijving voor Thuiskompas is gratis en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning zijn voor alle corporaties hetzelfde.

Intensieve samenwerking

Thuiskompas is het vervolg op Drenthehuurt.nl, een website die drie jaar geleden van start ging. Bert Moormann, directeur-bestuurder van woningcorporatie Domesta: ‘De lancering van Thuiskompas is een grote mijlpaal. Het betekent dat sociale huurwoningen van de Drentse corporaties allemaal op dezelfde wijze worden aangeboden en dat overal dezelfde spelregels gelden. Uniek hieraan is de intensieve samenwerking met de huurdersorganisaties. Zij zijn vanaf het begin betrokken en hadden een gelijkwaardige stem in de totstandkoming van Thuiskompas. Ik ben trots op deze samenwerking.’

Ook huurdersorganisaties tevreden

Hans van Gellecom, secretaris van huurdersplatform SAM: ‘Landelijk gezien is deze samenwerking uniek. Voor woningzoekenden betekent het dat ze vanaf 28 april met 1 inschrijving kunnen reageren op het complete aanbod dat bij hun wensen en inkomen past.’ De huurdersorganisaties zijn bij de totstandkoming van Thuiskompas ondersteund door Maarten Groen en Marianne Hilbolling van de Woonbond.

Alle Drentse corporaties doen mee

Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun twaalf huurdersorganisaties. In totaal gaat hebben deze corporaties ruim 70.000 woningen in bezit.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: