Actie weigeren huurverhoging

Op dit moment is er een aantal huurdersorganisaties dat voorstelt de aankomende huurverhoging te weigeren, vanwege de enorme inflatie en hoog oplopende kosten voor sociale huurders en minimum inkomens.

HP6 ziet dit niet als een structurele oplossing van dat probleem. Alles wordt enorm duur en de prijzen door verschillende omstandigheden opgejaagd. Daarom zou je eerder zou kunnen denken aan een opwaardering van onze inkomens, dan aan een actie op slechts één punt van alle kosten.

Voor de huren zien we meer in een goed en eerlijk huurbeleid, en in het verleden hebben we hier met Poort6 goede afspraken over gemaakt. Daarbij zijn we ook op dit moment bezig met opnieuw te kijken naar de afspraken die er zijn en de mogelijkheden om die nog te verbeteren. Zodat we een gedegen plan hebben waarbij we er alles aan doen om te zorgen dat Poort6 haar werk goed kan blijven doen en we op de lange termijn gegarandeerd zijn en blijven van een goede betaalbare woning.

Voor huurders die echt in de problemen dreigen te komen, raden we aan om contact op te nemen met Poort6. Er zijn tenslotte diverse mogelijkheden om u te helpen. Hulp bij geldzaken – Poort6

En natuurlijk staat het u vrij om de huurverhoging op individuele grond te weigeren.