Aardgasvrij, wat betekent dit voor huurders?

‘Aardgasvrije wijken, wat betekent dit voor huurders?’ is een nieuw Woonbondboek dat uitgebreid ingaat op de energietransitie en de gevolgen daarvan voor huurders en wijken. Beleid, technieken en installaties en de rol van huurders(organisaties) komen aan bod.

‘Van het gas af’. Het klinkt zo eenvoudig, maar wat betekent dit? Hoe kunnen huurders en hun organisaties hiermee aan de slag? Welke rol wordt van hen verwacht in de energietransitie? En welke initiatieven kunnen zij zelf nemen? Het boek Aardgasvrije wijken gaat inhoudelijk en praktisch op deze vragen in.

Wat zijn de regels?

Er is ruim aandacht voor het Klimaatakkoord en ander beleid achter de energietransitie en de gevolgen daarvan voor wijken. Uiteraard komt ook de juridische positie van huurders aan bod.

Wat is de rol van huurders(organisaties)?

We wijden een hoofdstuk aan de rol die huurders(organisaties) kunnen spelen om het aardgasvrij maken van wijken in goede banen te leiden. De boodschap is simpel: huurders zorg dat je aan tafel zit. Dat recht heb je en de noodzaak is er.

Technieken en installaties

We gaan dieper in op de technieken en installaties waar bewoners in huis en in hun wijk mee te maken kunnen krijgen. En op de techniek die achter duurzame energiebronnen zit.

Aardgasvrij wonen

Hoe kunnen we ons voorbereiden op hitte, droogte en wateroverlast? Ook dat speelt een rol in aardgasvrij wonen. Met meer groen in tuinen, straten en op daken, gevels en balkons, komen we een heel eind.

Aan de slag

Huurders kunnen meteen aan de slag met de inhoudelijke en praktische informatie in Aardgasvrije wijken. Succes!

Bestellen

Hoe boek is te bestellen in de webwinkel van de Woonbond.

Het kost € 9,50 voor leden en € 14,50 voor niet-leden. Voor het e-book betaal je € 4,50 of € 9,50.

Bron: woonbond.nl

Gerelateerd: