23 november: Dag van de Bewoner

Op donderdag 23 november wordt in Utrecht de ‘Dag van de bewoner’ gehouden. Het draait die dag om de positie van de bewoners bij renovatie. Naast een aantal workshops vindt ’s middags de verkiezing plaats van de ‘Gelukkigste Bewoner’. Woonbonddirecteur Ronald Paping zit in de jury.

Tijdens de dag vindt een aantal ‘break-out sessies’ (workshops) plaats. Bijvoorbeeld over de dilemma’s van een corporatie bij vraaggestuurd renoveren (‘Kun je dan nog ‘nee’ zeggen?’ vraagt SSW De Bilt zich in deze sessie hardop af), over ‘De ideale mix in bewonerscommunicatie’ (aan de hand van een voorbeeld in Venlo), over ‘De bewoner aan het stuur’ (Paul Tholenaars van het Woonbedrijf Eindhoven licht de dilemma’s en successen toe) of wat de ‘geluksfactoren’ van bewoners zijn bij renovatie (wat vinden bewoners nou geslaagd aan hun huis en waarom? Birgit Dulski is onderzoekster bij Nyenrode en houdt professionals in deze sessie een spiegel voor).

Woonbondworkshop
Ook de Woonbond organiseert een break-out sessie met als titel ‘De huurder als dwarsligger of ambassadeur voor CO2-neutraal wonen’. Hoe betrek je de huurder in de ambitie om te komen tot CO2-neutraal wonen? Rutger Groot Wassink van de Woonbond presenteert de Routekaart voor huurders naar CO2-neutraal wonen.

Verkiezing
’s Middags wordt de winnaar bekendgemaakt van de verkiezing van de ‘Gelukkigste Bewoner’. Organisator is Renda, kennisnetwerk bestaande bouw en renovatie. Woonbonddirecteur Ronald Paping is een van de juryleden.

Kosten en aanmelden
Huurdersorganisaties kunnen tegen de sterk gereduceerde prijs van 25 euro deelnemen aan de Dag van de bewoner. Opgeven kan via www.renda.nl, met vermelding van kortingscode ‘bewoner17’. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elleke van de Westeringh via e.vandewesteringh@aeneas.nl of 073-2051029.

bron: woonbond.nl